Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Design: Το Ελληνικό κλειδί, της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Το Ελληνικό κλειδί

   Η φθινοπωρινή έμπνευση ήρθε αυτή τη φορά από κάτι κλασσικό. Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο, ο Μαίανδρος, αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο.

   Design - Κουτσοσίμου (5)

   Εμπνευσμένος, κατά την άποψη πολλών ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από πεντακόσια χιλιόμετρα, θα αποτελέσει ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα ονομαστεί και Ελληνικό Κλειδί.

   Design - Κουτσοσίμου (1)

   Αν αγαπάτε τους λευκούς τοίχους μπορείτε να έχετε μια δυναμική πινελιά κίτρινου είτε σε έπιπλο, έιτε σε μαξιλάρια και άλλα υφάσματα, αλλά και σε μικρά διακοσμητικά. Προσθέστε απαράμιλλο στυλ με μια λωρίδα Μαιάνδρου στον λευκό σας τοίχο σε μαύρο χρώμα. Μπορείτε να το συνδυάσετε με λινοσκεπάσματα του ίδιου μοτίβου.

   Design - Κουτσοσίμου (2)

   Επιλέξτε την αίσθηση αυτή του άπειρου αλλά και της ακρίβειας στα πλακάκια και τα δάπεδα σας. Ουσιαστικά δίνουν όρια στο χώρο, είτε περιμετρικά του δωματίου, είτε εσωτερικά. Δημιουργούν ένα εσωτερικό χώρο παρόμοιο με αυτό που θα δημιουργούσε ένα χαλί.

   Χρησιμοποιήστε το σε υφάσματα όπως οι κουρτίνες. Βοηθούν να απαλύνετε τις γωνίες του παράθυρου αλλά και προσθέτουν φως στα στόρια καθώς περιγράφουν το ύφασμα.

   Design - Κουτσοσίμου (6)

   Ντύστε ένα απλό λευκό έπιπλο με το σύμβολο αυτό και μετατρέψτε το σε κλασσικό. Είτε βάφοντάς το, είτε με στένσιλ. Αίσθηση ατελείωτου αλλά και ολοκλήρωσης.

   Design - Κουτσοσίμου (3)

   Τα αρχαία ελληνικά σύμβολα κάνουν διεθνή καριέρα στη διακόσμηση. Ήδη από την κλασσική αρχαιότητα ο μαίανδρος εκπροσώπησε την εικαστική έκφραση της πεμπτουσίας της αρχαίας ελληνικής σκέψης, αρμονική ταύτιση των αντιθέτων στον ανώτερο δυνατό βαθμό. Υπέροχο, κλασσάτο, διαχρονικό.

   Design - Κουτσοσίμου (4)

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   koutsosimougeorgia@hotmail.com
   fb page: Georgia Koutsosimou Interior Design Decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top