Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Τα 10 σχέδια που αξιολογήθηκαν στο διαγωνισμό της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των σχεδίων που κατατέθηκαν για το Διαγωνισμό Νέων Ελλήνων Σχεδιαστών που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών (ΣΕΓ) κάθε χρόνο. Η επιλογή των 10 καλύτερων προτεινόμενων σχεδίων πραγματοποιήθηκε από επιτροπή εμπειρογνωμόνων του δημοπρατηρίου γούνινων δερμάτων της NAFA (North American Fur Auction) (http://www.nafa.ca/) το οποίο συγχρηματοδοτεί τον διαγωνισμό.
Στον διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 53 νέοι σχεδιαστές κατατέθηκαν 127 σχεδιαστικές προτάσεις καθώς οι υποψήφιοι είχαν το δικαίωμα να συμμετέχουν μέχρι και με 3 σχέδια.
Τα σχέδια τα οποία επιλέχθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ανήκουν στους παρακάτω διαγωνιζόμενους (με αλφαβητική σειρά):
1
Κουλούρη Αθηνά
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κιλκίς
2
Λιάκας Erlando- Γιάννης
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κιλκίς
3
Λίσσοβα Εκατερίνα
ZER-FAM Athens
4
Μάνγκου Βαρβάρα
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κιλκίς
5
Μαργαρίτη Γεωργία
Veloudakis Fashion school
6
Μιχαλοπούλου Ελευθερία
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κιλκίς
7
Παναγιωτίδου Θεοδώρα
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, Κιλκίς
8
Παπαιωάννου Αφένδρα
AKTO COLLEGE ATHENS
9
Παπαναργύρου Αφένδρα
AKTO COLLEGE ATHENS
10
Τριανταφυλλόπουλος Μενέλαος
PANSIK – SCUOLA di MODA – ART & DESIGN, Athens,

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, τα 10 προτεινόμενα σχέδια θα κατασκευαστούν, δωρεάν, από συμμετέχοντες στην έκθεση ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ Γουνοποιούς – μέλη του ΣΕΓ, σύμφωνα με τα πατρόν που θα προσκομίσουν οι σχεδιαστές και με δέρματα που προτείνει και διαθέτει το δημοπρατήριο δερμάτων γούνας της NAFA.
Η ανάδειξη των τριών τελικών νικητών θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένη ομάδα κριτών, στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης γούνας ‘FUR EXCELLENCE IN ATHENS’ που πραγματοποιείται στην Αθήνα, 24-27 Μαρτίου 2015.

To Top