Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη διέλευση του TAP στην Π.Ε. Καστοριάς

Ενημερωτική συνάντηση σχετικά με τη διέλευση του Αδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλου. Παρόντες ήταν οι τρεις Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Ανέστης Αγγελής, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου και Πασχάλης Γκέτσιος, ο Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ζήνων Πιτσέλης, εκπρόσωποι της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Δασών, Αγροτικής Οικονομίας, Τεχνικών Έργων και Οικονομικού της Π.Ε. Καστοριάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πασχάλης Βάσσος, Θεόφιλος Ζυμπίδης, Παναγιώτης Κώττας καθώς και ο υπεύθυνος της σχετικής εθελοντικής ομάδας Γεώργιος Μόσχος.

Κύριος στόχος αυτών των συναντήσεων που έχουν προγραμματιστεί για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες είναι να αποσαφηνιστεί στην τοπική κοινωνία η πραγματική διάσταση του αγωγού TAP, αποσκοπώντας ταυτόχρονα στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποκόμιση οφελών για την εκάστοτε περιοχή.

Έτσι, κατά τη συνάντηση της Π.Ε. Καστοριάς, εκπρόσωποι της κοινοπραξίας του TAP στην Ελλάδα, έδωσαν σους τοπικούς φορείς και στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στοιχεία και πληροφορίες για το έργο και ενημέρωσαν σχετικά με την πολιτική των αποζημιώσεων των ατόμων που επηρεάζονται από την διέλευση του αγωγού. Επίσης και για τα στοιχεία εκείνα που θα ληφθούν υπόψη και θα συνδράμουν στην διαμόρφωση των τιμών αντικατάστασης, που θα προταθούν στους εμπλεκόμενους ιδιοκτήτες και χρήστες γης.

Ταυτόχρονα, η Περιφερειακή Διοίκηση ζήτησε από τους Δημάρχους της Π.Ε. Καστοριάς να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ανταποδοτικότητα της διέλευσης του TAP από την περιοχή μας.

To Top