Μους με έντονη γεύση καφέ
Υλικά:
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπ.
- 200 γρ. σοκολάτα 70-85% κακάο
- 100 γρ. γάλα
- 1 γεμάτο κ.γλ. καφέ espresso
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 βανίλια
- νιφάδες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
- προαιρετικά 3-4 φουσκωτές κ.σ. άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
- Βάζουμε το γάλα με τον καφέ να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μόλις βράσει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια σε ελαφριά σαντυγί (να γίνει σαν γιαούρτι περίπου και όχι να σφίξει). Αν θέλουμε την μους πιο γλυκιά προσθέτουμε μέσα στην κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά την σοκολάτα μέσα στην σαντυγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αδειάζουμε την μούς σε μπολάκια και την αφήνουμε μερικές ώρες στο ψυγείο να σφίξει.
- Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας.
Πηγή: www.sintagespareas.gr