ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μασκαρπονε
500 γρ. τυρι κρεμα
150 γρ. ζαχαρη
4 βανιλιες
200 γρ. ζαχαρη
χυμό από λεμόνι ή λάιμ
30 γρ. ζελατινη σκόνη που μπαίνει σε κρυο υλικό ( οχι αυτή που την βαζουμε να ζεσταθει) η βαζουμε 5 φύλλα ζελατινη τα μουλιαζουμε σε κρυο νερό και μετα τα βγαζουμε απο το νερό και τα ζεσταίνουμε σε μπρικακι να λιώσουν
Βάση τούρτας
2 πακέτα πτι περ
250 γρ βούτυρο λιωμένο
1 σακούλα Φρουτα κατεψυγμένα διαφορα η φρεσκα περιπου 1 κιλο
110 μλ νερό
4 φακελάκια Κοκκινο η διάφανο ζελέ ( από lidl)
100 γρ. ζαχαρη
2 βανιλιες
1 σφηνάκι ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Βαζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο να λειώσει. Τριβουμε με τα χέρια μας τα μπισκοτα και ριχνουμε το ζεστο βούτυρο. Ζυμωνουμε σε ενα μειγμα. Το βαζουμε σε μια 24αρα φόρμα και στο ψυγείο.
2.Βαζουμε σε ενα μπολ το μασκαρπονε, το τυρι κρεμα, τη ζαχαρη με τη βανιλια, το χυμο λαιμ η λεμονι και τα χτυπαμε με το μιξερ καλα για περιπου 5 λεπτα να ενωθουνε ολα καλα. Το απλώνουμε επανω στην βάση. Πάλι στο ψυγείο
3.Ετοιμάζουμε το ζελέ: Σε μια κατσαρολα βαζουμε τη ζαχαρη , ζελέ, τις βανιλιες , το νερό, το ρούμι. Ανακατεύουμε, ριχνουμε τα φρουτα και βαζουμε την κατσαρολα στη φωτιά να πάρουν μια βραση. Ετσι οπως ειναι καυτό το απλώνουμε επανω στην κρεμα. Πάλι στο ψυγείο για 2 ώρες
4.Κρατάει μια εβδομάδα στο ψυγείο.
Μυστικά: Aντί για ζελέ, μπορούμε να βάλουμε μια μαρμελάδα φρούτων.