Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δείτε τί συνέβη σε, παρανόμως, παρκαρισμένα οχήματα στη Θεσσαλονίκη!

   Οι streetpanthers τιμώρησαν στο πνεύμα των Χριστουγέννων τους παράνομα σταθμευμένους στην Θεσσαλονίκη

   «Οι πόλεις έχουν φτάσει στο απροχώρητο από την άποψη του βιασμού του δημόσιου χώρου. Είναι κουραστικό να το επαναλαμβάνουμε. Τέρμα οι διαπιστώσεις και καιρός για δράση». Προετοιμάστηκαν μία εβδομάδα και το βράδυ του Σαββάτου οι γνωστοί ακτιβιστές Streetpanthers βγήκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και «τιμώρησαν» με γιρλάντες, κορδέλες, χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπαταρίας, αγιοβασιλίτικα σκουφάκια και μαρκαδόρους που να γράφουν σε πλαστικό τα παράνομα παρκαρισμένα Ι.Χ. .

   Θεσσαλονίκη - Παράνομο παρκάρισμα 1

   Πρώτα έγινε το διαδικτυακό κάλεσμα και το ραντεβού δόθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Σάββατο βράδυ στις εννιάμιση. «Μαζευτήκαμε γύρω στους τριανταπέντε. Βάλαμε τους κανόνες επί τόπου. Παιδιά επεμβαίνουμε μόνο σε όσους καταλαμβάνουν ράμπες, διαβάσεις πεζών, στάσεις λεωφορείων ή εμποδίζουν βάναυσα ροές πεζών στο πεζοδρόμιο. Η απόφαση για το πιο θα είναι το πακεταρισμένο αυτοκίνητο θα λαμβάνεται από κοινού και επί τόπου», αναφέρει η ομάδα στη σχετική ανάρτησή τους στο Facebook.

   Θεσσαλονίκη - Παράνομο παρκάρισμα 2

   Τελικά το εορταστικό αμπαλάζ έγινε σε έξι παράνομα σταθμευμένα. «Τα τυλίξαμε 3-4 φορές με την διαφάνεια και μετά τα στολίσαμε. Είχαμε παντού την επιδοκιμασία των παρόντων περαστικών καθώς και ένα αίσθημα χαράς και ευφορίας μεταξύ μας. Μας ακολούθησε σε όλη την διαδρομή μια κυρία με τον συνοδό της πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο», λέει η ομάδα. Παρατράγουδο δεν ακούστηκε κανένα. «Οι περισσότεροι ζητούσαν να το επαναλάβουμε σύντομα», λένε οι streetpanthers και εύχονται «Καλά Χριστούγεννα».

   Θεσσαλονίκη - Παράνομο παρκάρισμα 3

   Θεσσαλονίκη - Παράνομο παρκάρισμα 4

   Θεσσαλονίκη - Παράνομο παρκάρισμα 5

    

   Πηγή

   To Top