Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δεκαπενταύγουστος: Στην Παναγία Σουμελά ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την Καστανιά Ημαθίας επισκέπτεται αύριο, Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, για το Ιερό Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά.

Το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα και το Σωματείο «Παναγία Σουμελά» διοργανώνουν σήμερα, Κυριακή 14 Αυγούστου, και αύριο, Δευτέρα, «την 1.604η Πανηγυρική Εορτή του Δεκαπενταύγουστου, που αποτελεί συνέχεια της εθνικο-θρησκευτικής παράδοσης του Ελληνισμού στον αλησμόνητο Πόντο».

Σήμερα, η διοικούσα επιτροπή του Πανελλήνιου Ιερού Προσκυνήματος θα απονείμει τιμητικές διακρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία και στον αρχηγό της Κωνσταντίνο Τσουβάλα, για την διαχρονική συμπαράσταση και συμβολή της Αστυνομίας και των στελεχών της στο έργο του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά.

Των Ιερών Ακολουθιών θα προεξάρχει ο σεβασμιοτάτος μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από αρχιερείς, μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κρήτης και της Ρωσίας.

Επίσης, θα δοθεί υποτροφία από το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά» στον αριστεύσαντα μαθητή, του Γενικού Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας, Αμανατίδη Δημήτριο, στη μνήμη των παιδιών του συγκεκριμένου σχολείου που έχασαν άδικα τη ζωή τους, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στις 13 Απριλίου του 2003.

Όπως κάθε χρόνο, νεολαίοι Ποντιακών Σωματείων του Συναπαντήματος με παραδοσιακές φορεσιές, θα «φυλάττουν», θα «φρουρούν» και θα συνοδεύουν τη Σεπτή Εικόνα της Σουμελιώτισσας, πλαισιωμένοι από εκπρόσωπους Ποντιακών Σωματείων.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

18:00 Μέγας Εσπερινός μετ’ Αρχιερατικής συγχοροστασίας στην Ιερά Μονή της «Παναγίας Σουμελά», ενώ θα ακολουθήσει λιτάνευση της Αγίας Εικόνας. Απονομή τιμητικών διακρίσεων στην Ελ. Αστυνομία και στον αρχηγό της κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

21:00 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Ποντιακών Σωματείων

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

07:00 Όρθρος και Πανηγυρικό Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ.κ Παντελεήμονος.

09:30 Πέρας προσέλευσης προσκεκλημένων.

10:00 Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου
11:00 Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη

12.30 Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή Παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων Σωματείων.

To Top