Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

«Δεν έχω καμιά ενημέρωση. Η Βουλή αρμόδια για τις διερευνητικές εντολές…»

«Ως Πρόεδρος της Βουλής, ακόμα δεν έχω θεσμικά ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό, ούτε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», επισημαίνει η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Σημειώνει επίσης ότι «θεσμικά, πρέπει να ενημερώσουν την Πρόεδρο της Βουλής γιατί η εκκίνηση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, άρχεται από τη γνωστοποίηση της Προέδρου της Βουλής των δυνάμεων των κοινοβουλευτικών ομάδων». «Δεν επικοινώνησε ούτε πριν, ούτε μετά την μετάβαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός», προσθέτει η κυρία Κωνσταντοπούλου, καλώντας τους θεσμικούς παράγοντες «να σταθεί ο καθείς στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και της θεσμικής του ευθύνης».
Όσον αφορά την τοποθέτησή της στο «κάδρο» της νέας πολιτικής κίνησης υπό την Αριστερή Πλατφόρμα, αρνήθηκε να σχολιάσει το παραμικρό, θεωρώντας τη στιγμή ακατάλληλη.
Σχετικά με τον προγραμματισμό της Βουλής, ανακοίνωσε τη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων το Σάββατο στις 18:00 το απόγευμα, καθώς «η Βουλή είναι σε λειτουργία, δεν έχει παραιτηθεί».

ΠΗΓΗ:

press-gr.com/

To Top