Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Με 152 ψήφους, φέιγ βολάν και βρισιές στο καφενείο πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα με εντάσεις, φέιγ βολάν και βρισιές στο καφενείο πέρασε τελικά με 152 ψήφους από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα άρθρα του Πολυνομοσχεδίου.

Ο μόνος που απουσίασε για λόγους υγείας από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της πλειοψηφίας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από το νομό Φλώρινας Κώστας Σέλτσας, που απέστειλε όμως επιστολή με την οποία γνωστοποίησε πως εάν ήταν παρόν θα ψήφιζε τα δύο άρθρα. Επιστολή γνωστοποίησης απέστειλαν και οι υπόλοιποι 6 βουλευτές της αντιπολίτευσης που δεν παραβρέθηκαν κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια.

Επίσης, με 152 ψήφους υπέρ και 141 κατά, ψηφίστηκαν τα άρθρα 1 και 2 (ασφαλιστικές ρυθμίσεις και ένταξη των ΔΕΚΟ στο υπερταμείο).
Ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί των άρθρων 1 και 2, η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Τις άγριες κόντρες κατά τη συνεδρίαση… επισκίασαν οι Στάθης Λεουτσάκος και Θανάσης Πετράκος, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις ιδιωτικοποιήσεις, πετώντας από τα θεωρεία φέιγ βολάν μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Το επεισόδιο διαδραματίστηκε την ώρα που στο βήμα βρισκόταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, και προκάλεσε την αντίδραση και σήμανε συναγερμό στην Φρουρά της Βουλής, η οποία και απομάκρυνε τους δύο πρώην βουλευτές από τα θεωρεία της Βουλής.

Στα φυλλάδια καταγράφεται απόσπασμα κειμένου του νομπελίστα Ζοζέ Σαραμάγκου, στο οποίο ο Πορτογάλος συγγραφέας, λέει: «Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο ειδικά αυτό που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοικτά. Και σαν κορωνίδα όλων ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου. Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την … μάνα που σας γέννησε».

Παίρνοντας τον λόγο, ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, είπε ότι οι δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθαν στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης που κάποτε υποστήριζαν. Ζήτησε δε, να μην τους επιβληθούν κυρώσεις, γιατί θα έπρεπε να βρίσκονται στα έδρανα της Ολομέλειας κι όχι στα θεωρεία να διαμαρτύρονται «αλλά» – όπως είπε ο κ. Κεγκέρογλου απευθυνόμενος προς τα έδρανα της πλειοψηφίας – καταφέρατε να τους εξωθήσετε εκτός της Βουλής».

Προεκτάσεις και εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας έλαβε το επεισόδιο με τους πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λεουτάσκο και Θανάση Πετράκο οι οποίοι πέταξαν φυλλάδια κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Η ένταση που επικράτησε στην Ολομέλεια μεταφέρθηκε και στους διαδρόμους της Βουλής, λαμβάνοντας μάλιστα εκρηκτικές διαστάσεις και πυροδοτώντας ένα άνευ προηγουμένου φραστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον βουλευτή του Ποταμιού, Γρηγόρη Ψαριανό και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρολιάκο, οι οποίοι αντάλλαξαν ανεκδιήγητες ύβρεις που παρέπεμπαν σε καυγά δρόμου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες όλα ξεκίνησαν όταν μετά το επεισόδιο στην Ολομέλεια ο κ. Ψαριανός, συναντώντας τον βουλευτή της κυβερνώσας πλειοψηφίας έξω από το καφενείο της Βουλής, του επιτέθηκε επιστρατεύοντας αρκετή ειρωνεία και «γαλλικά».

Ενδεικτικός είναι ο διάλογός τους:

Γρ. Ψαριανός: «Την επόμενη φορά θα είσαι εσύ που θα πετάς χαρτάκια».

Π. Σκουρολιάκος: «Κοίτα το κατάντημα σου».

Γρ. Ψαριανός: «Ρούφα τώρα τα π@τσ@κι@ μου».

Π. Σκουρολιακος: «Άντε ρε ξεφτίλα μιλάς και εσύ. Αλλά αυτός είσαι».

Γρ. Ψαριανός: «Ρουφά τη π@@@ και χόρεψε ένα τσάμικο»

ΠΗΓΗ:

To Top