Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δήμος Σερβίων – Βελβεντού: Σύσκεψη στην Ελάτη για την πεζογέφυρα. Αναγκαίο και σημαντικό έργο

   Ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή της κρεμαστής πεζογέφυρας που θα συνδέει την πλευρά της Ελάτης του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού με το χώρο της Σκήτης της Ι. Μονής Οσίου Νικάνορα Ζάβορδας συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Κ. Ελάτης μετά από σχετική πρόσκληση του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού Αθανάσιου Κοσματόπουλου.

   Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός του Δημάρχου Σερβίων-Βελβεντού ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος, ο Αντιδήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Νίκος Τέτος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Καμβουνίων Ευθύμιος Δισερής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ελάτης Λευτέρης Παλούκας, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής για τη σωτηρία της Σκήτης του Οσίου Νικάνορα και την αποκατάσταση της Πεζογέφυρας Ελάτης-Ζάβορδας και ουσιαστικά συζητήθηκαν όλα εκείνα τα θέματα που αφορούν την επίσπευση ενεργειών και διαδικασιών ώστε να κατασκευαστεί η πεζογέφυρα.(η δαπάνη του έργου καλύπτεται από τη Δ.Ε.Η. Α.Ε.)

   Στη σύσκεψη εκφράστηκε και επιβεβαιώθηκε η βούληση όλων να προχωρήσει το έργο της κατασκευής της πεζογέφυρας το οποίο χαρακτηρίστηκε αναγκαίο και σημαντικό, συνδεδεμένο άμεσα με την ιστορία της περιοχής, με τις επόμενες ενέργειες να αφορούν τις συναντήσεις με τον Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ και τους μοναχούς της Μονής οι οποίοι θέτουν ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την κατασκευή και την λειτουργία της πεζογέφυρας.

   Ελάτη - Πεζογέφυρα - Σύσκεψη Σέρβια Ελάτη - Πεζογέφυρα - Σύσκεψη Σέρβια (1) Ελάτη - Πεζογέφυρα - Σύσκεψη Σέρβια (2)

   To Top