Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» για τα δημοσιεύματα με εμφανή διάθεση ψηφοθηρικής πλειοδοσίας από την τωρινή διοίκηση του «Σπάρτακου»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με έκπληξη και υπέρμετρη απορία διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο δημοσιεύματα με εμφανή διάθεση ψηφοθηρικής πλειοδοσίας από την τωρινή διοίκηση του «Σπάρτακου».

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ

Μέχρι προχθές καμία αιχμή μεταξύ τους, καμία καταγγελία. Όλα «μέλι – γάλα» !!!
Όλα μεταξύ τους μια χαρά!

Να θυμίσουμε την ενημέρωση στον Α.Η.Σ ΚΑΡΔΙΑΣ, από κλιμάκιο της ΓΕΝ.Ο.Π Δ.Ε.Η, όπου υπήρχε ταύτιση απόψεων. Το ίδιο και στη γενική συνέλευση του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ». Όλα ήταν ιδανικά, απόλυτη σύμπνοια και εκατέρωθεν χαριεντισμοί.
Και «ω του θαύματος», πόλεμος ανακοινώσεων και διακηρύξεων!

Ξαφνικά έγιναν εχθροί!
Παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα των ανακοινώσεων τους:
ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ – Δ.Α.Κ.Ε: «Καθυστερούν την υπογραφή Σ.Σ.Ε με την εντολή κυβέρνησης και διοίκησης της Δ.Ε.Η, για να κρατούν σε ομηρία τους εργαζόμενους φοβούμενοι αυθόρμητες αντιδράσεις. Πρώτη φορά μετά από δεκαετίες , οι εργαζόμενοι δεν έχουν Σ.Σ.Ε γιατί η προηγούμενη έχει λήξει.»
Δ.Ρ.Α.Σ.Ε & Α.Ρ.Κ.Ε, απαντούν : «Με την ψήφο σου στο ψηφοδέλτιό μας εξασφαλίζεις τις θέσεις εργασίας και τα μισθολογικά σου με την υπογραφή νέας Σ.Σ.Ε με θετικό πρόσημο».

Τελικά θα πει κανείς την αλήθεια στους εργαζόμενους που αγωνιούν για την υπογραφή της Σ.Σ.Ε, φοβούμενοι μειώσεις μισθών και μετενέργεια;
Αμφότεροι καλούν τους εργαζόμενους να τους στηρίξουν με την ψήφο τους παρ’ ότι στις τάξεις των ψηφοδελτίων τους έχουν κυβερνητικά στελέχη διορισμένα στη διοίκηση της Δ.Ε.Η και αποσπασμένοι με σχέση μισθωτής εργασίας στο κυβερνών κόμμα (!!!), καθώς και υποψηφίους οι οποίοι κατά τη γνώμη μας έκαναν συνειδητή απεργοσπασία στην τελευταία απεργία και τους ανταμοίβουν με (άκουσον άκουσον) εκ νέου υποψηφιότητα και πιθανόν εκλογή.

Επιχειρείται να ωραιοποιηθεί (από πλευράς Δ.Ρ.Α.Σ.Ε) η κοινή κάθοδος στις εκλογές με την παράταξη της ΣΑΔ ή Μ.Ε.Τ.Α ή Α.Ρ.Κ.Ε (πραγματικά έχουμε πελαγώσει από την εναλλαγή ονομάτων (και ο κόσμος ξέρει πολύ καλά τι λέγεται για αυτούς που έχουν πολλά ονόματα)) ενώ δεν παραλείπουν να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως έκαναν λάθος που δεν ήταν μαζί και την προηγούμενη φορά.

Ξεχνούν ότι συμπλέουν με κυβερνητική παράταξη που πριν λίγο καιρό τους χαρακτήριζε γερμανοτσολιάδες και προδότες.
Να σημειωθεί ότι ο κύριος κορμός των στελεχών της παράταξης Α.Ρ.Κ.Ε, είναι πρώην μεγαλοστελέχη του Δ.Ρ.Α.Σ.Ε τα οποία αποχώρησαν καταγγέλλοντας την τότε ηγεσία (αλλά και αυτό, μάλλον, επιλέγουν να το ξεχνούν).

Αν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές, όπως διατυμπανίζουν, ποιόν εξυπηρετεί η συνεργασία στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ;
Χαρακτηρίζουν την ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ως «Δούρειο Ίππο».

Τους απαντάμε : Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι δημιούργημα των ίδιων των εργαζομένων ενάντια στις λογικές του παρελθόντος και στη λογική της καρέκλας.
Ας πουν στην κοινωνία και τους συναδέλφους ποιά είναι οι διαφορά θέσεων που έχουν μεταξύ τους σε σχέση με τη διάσωση της επιχείρησης και των θέσεων εργασίας και επιλέγουν να κατέλθουν στις εκλογές με παραταξιακά ψηφοδέλτια.

Μήπως είναι η διασφάλιση της εκλογής τους στο νέο Δ.Σ;
Δηλώνουμε ότι η ιδρυτική διακήρυξή μας είναι και προγραμματικός λόγος.
Θα αγωνιστούμε να κάνουμε πράξη :
Την διάσωση και ανάπτυξη της επιχείρησης.
Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Την διαφάνεια και δημοκρατία στους χώρους δουλειάς.
Την διαφάνεια στη λειτουργία του συνδικάτου.
Την διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών με ανάρτηση στην ιστοσελίδα.
Την δημιουργία ευρύτερων συμμαχιών με την κοινωνία.

ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»
ΓΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΙΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

To Top