Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Φώτης Ζυγούρης: Προς αποκατάσταση της … internetικής αλήθειας

Προς αποκατάσταση της …internetικής αλήθειας

(Ανοιχτή επιστολή-απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΖΑΝΗ)

Σέρβια, 23 Αυγούστου 2018

κε Διευθυντά

Με έκπληξή είδα (και) το σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδας σας (είχε προηγηθεί και άλλο πριν μερικές ημέρες για το ίδιο θέμα), το οποίο, θέλω να πιστεύω, είναι προϊόν παραπληροφόρησης.

Αναφέρει λοιπόν ο συντάκτης σας: «Και βέβαια ο Δήμος Σερβίων διέθεσε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, μέσα στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του, στην κοινωφελή επιχείρησή του, ώστε να καλύψει, ευκόλως και αβίαστα εννοούμενα, το μηδαμινό ποσό της σύνδεσης των αγροτικών ιατρείων με το Internet, αντ’ αυτού όμως τα αγροτικά ιατρεία, αν όχι όλα τα περισσότερα, έμειναν αποκλεισμένα «ιντερνετικά» και η παρουσία των αγροτικών γιατρών πλέον ήταν ανούσια και άνευ περιεχομένου και ουσίας, αφού δεν μπορούσαν να συνταγογραφούν τα φάρμακα των ασθενών!»

Πιστέψτε με, θα ήθελα να ήξερα πότε και με πιο τρόπο διατέθηκε ένα τέτοιο ποσό στην Κοινωφελή Επιχείρηση από τον Δήμο. Και για ποιο λόγο άλλωστε, αφού η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν έχει καμία σχέση και αρμοδιότητα με τη λειτουργία του ΚΗΦΗ, στο κτίριο του οποίου στεγάζεται το αγροτικό Ιατρείο των Καμβουνίων. Αρμόδιο και υπεύθυνο για τη λειτουργία των ΚΗΦΗ στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού είναι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου (Ν.Π.Δ.Δ «ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ»). Αυτό –εννοείται- θα έπρεπε να το γνωρίζουν στον Δήμο και να μη σκορπούν τα χρήματά τους σε … αναρμόδιους.

Κατηγορηματικά λοιπόν σας δηλώνω ότι ουδέποτε η Κοινωφελής Επιχείρηση χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού για τις επικοινωνιακές συνδέσεις των αγροτικών Ιατρείων.

Δεν είμαι δημοσιογράφος, αλλά επιτρέψτε μου να γνωρίζω πως ο συντάκτης του άρθρου, καταρχήν, θα έπρεπε να ερευνήσει για να διαπιστώσει ότι: αρμοδιότητα για τη λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων της περιοχής μας έχει η 3η Υγειονομική Περιφέρεια, έτσι δεν θα εμφάνιζε «μετά Βαίων και κλάδων» τον υποδιοικητή της και αγαπητό συντοπίτη μας σαν σωτήρα για ένα πρόβλημα, που δημιουργήθηκε λόγω παράλειψης της δικής του υπηρεσίας.

Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, εφόσον επικοινώνησα με την εφημερίδα σας, και δήλωσα ότι αυτά που αναφέρετε στο (αρχικό) δημοσίευμα είναι ψευδή και αναληθή, δεν μπήκατε στον κόπο, ως οφείλατε, να διερευνήσετε περαιτέρω το θέμα, αντ’ αυτού με κατηγορείται για απειλές και σπιλώνετε τόσο εμένα, όσο και την υπηρεσία στην οποία προίσταμαι.

κε Διευθυντά

Τόσο εγώ, όσο και οι συνεργάτες μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση Σερβίων-Βελβεντού, μοχθούμε καθημερινά, κάτω από αντίξοες οικονομικές συνθήκες, για να προσφέρουμε πολιτιστικό έργο στους συνδημότες μας. Σε ποιο βαθμό το καταφέρνουμε αυτό το γνωρίζουν και το κρίνουν οι ίδιοι και σίγουρα είναι και ένα καλό θέμα για την εφημερίδα σας (κάποια στιγμή θα πρέπει να επισημαίνονται και τα θετικά που γίνονται σε αυτό τον τόπο).

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, πέρα από τις αμιγώς δικές της εκδηλώσεις, είναι αρωγός και συνδιοργανώτρια σχεδόν σε κάθε εκδήλωση πολιτιστική ή αθλητική που γίνεται στην περιοχή μας, με τα πενιχρά μέσα και τους πόρους που διαθέτει.

Είμαι και είμαστε ανοικτοί και ανεκτικοί σε οποιαδήποτε κριτική, που ενδέχεται να έχει βάση, γιατί ενεργούμε, γιατί προσπαθούμε, και όποιος προσπαθεί κάνει και λάθη, αλλά σίγουρα αυτό δε συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση – όπως σας εξήγησα.

Πόσο ανεκτικός όμως μπορώ να είμαι σε ένα τέτοιο κείμενο, που εξελίσσεται σε επίθεση στο πρόσωπό μου; Πόσο μπορώ να ανεχθώ σαν οικογενειάρχης, σαν επαγγελματίας και σαν άνθρωπος, που εδώ και αρκετά χρόνια ασχολούμαι με τα κοινά της περιοχής μου, αυτό τον άδικο διασυρμό;

Είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή δήλωση χρειασθείτε και σας καλώ σας προκαλώ και σας προσκαλώ να διαπιστώσετε ο ίδιος τα γραφόμενά μου.

Στη διάθεσή σας

Φώτης Ζυγούρης

Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερβίων-Βελβεντού

To Top