Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Αλμυρά μπισκότα παρμεζάνας»

Συστατικά
•200 γρ. μαργαρίνη μαλακωμένη
•100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
•1 μεγάλο αβγό
•2 κουταλιές σούπας παπαρουνόσπορος
•300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•3 κουταλιές σούπας άσπρο σουσάμι και μαυροκούκι, ανακατεμένα
•Ελάχιστο αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε τη μαργαρίνη με την παρμεζάνα, τον παπαρουνόσπορο και το αλεύρι με τα δάχτυλα. Το μίγμα θυμίζει τραχανά. Συνεχίζοντας το ζύμωμα προσθέτετε το αβγό ελαφρά χτυπημένο και το αλάτι. Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές το πλάθετε σε μπάλα, το τυλίγετε με μεμβράνη κουζίνας και αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο 1 ώρα περίπου.
Ανοίγετε κατόπιν τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 8mm και κόβετε τη ζύμη σε μπισκότα με κουπ πατ. Περνάτε νερό στο πάχος της ζύμης με πινέλο και ρολάρετε όρθιο κάθε μπισκότο στο μίγμα του σουσαμιού ώστε να κολλήσει στα πλαϊνά.
Αραδιάζετε τα μπισκότα σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 13 με 15 λεπτά. Πριν τα σηκώσετε από τη λαδόκολλα, τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Ένας εύκολος τρόπος να σχηματίσετε τα μπισκότα είναι να κάνετε τη ζύμη ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και να κόψετε με κοφτερό μαχαίρι φέτες πάχους 8mm. Έτσι αποφεύγετε το πλάσιμο της ζύμης σε φύλλο και το κόψιμο με κουπ πατ.

TIPs Tα συγκεκριμένα μπισκότα, πικάντικα και τραγανά, συνοδεύουν τα απεριτίφ αλλά τρώγονται και σαν μικρό αλμυρό σνακ στο γραφείο ή στο ταξίδι… Ταιριάζουν με διάφορα αλείμματα αλλά μαζί με γλυκόξινες γεύσεις όπως το κυδωνόπαστο, είναι εξαίρετη λιχουδιά! Για να γίνουν τραγανά και τριφτά τα μπισκότα δεν πρέπει να παραζυμωθούν γιατί σκληραίνουν. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη λίγο πιπέρι καγιέν.

To Top