Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Μεξικάνικο ρύζι»

Υλικά (Σερβίρει 6)
1 φλ. άσπρο ρύζι (κατά προτίμηση μακρύκοκκο)
1 κ. σούπας σπορέλαιο
1 1/2 φλ. ζωμό κοτόπουλο
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένο
1 πιπεριά καυτερή πράσινη ψιλοκομμένο
1 τομάτα ψιλοκομμένη σε κυβάκια
1 κύβος κότας
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κ. γλυκού κύμινο
1/2 φλ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι τσιγαρίστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και βράστε. (για κάθε φλιτζάνι ρύζι βάζουμε 2 φλυτζάνια νερό)
Ανακατέψτε μέσα το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, την καυτερή πράσινη πιπεριά (jalapeno) και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
Βάλτε ακόμα, κύβο κότας, αλάτι, πιπέρι, κύμινο, κόλιανδρο και σκόρδο.
Βράστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τη φωτιά.
Μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
Σερβίρετε το μεξικάνικο ρύζι ζεστό.

To Top