Υλικά
1 λίτρο γάλα
2 λίτρα κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
12 φύλλα ζελατίνης
3 βανίλιες
σιρόπι σοκολάτας ή φράουλα ή γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
24 ατομικά μπολάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα και το αφήνουμε. Ελέγχουμε αν έλιωσε η ζάχαρη σε μερικά λεπτά. Μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε που και που. Στο μεταξύ μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ξεχωρίζουμε με τα χέρια μας. Μόλις πάρει μία βράση το μείγμα μας αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Στύβουμε με τα χέρια μας τα φύλλα ζελατίνης και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να λιώσουν και έπειτα, γεμίζουμε τα ατομικά μας μπολάκια. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο να παγώσουν για 4 ώρες περίπου πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε είτε με σιρόπι είτε με γλυκό του κουταλιού.