Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η ΔΥΤΙΚΗ σάς προτείνει

Τι σημαίνει «καλό κρασί»;
Άραγε υπάρχει ορισμός που να εξηγεί τι σημαίνει «καλό κρασί»;
Όσο και αν φαίνεται παράξενο η απάντηση είναι απλή. Καλό κρασί είναι αυτό που σας αρέσει! Είναι αυτό που συμφωνεί με τον ουρανίσκο σας, που ευφραίνει με το άρωμά του και ευχαριστεί τα μάτια σας με το χρώμα του!
Πολλές και διαφορετικές γνώμες επομένως για το θέμα αυτό μιας και πρόκειται για θέμα γούστου του καθενός. Και επειδή δεν καθορίζει κανείς άλλος το προσωπικό σας γούστο, καλό είναι να δοκιμάζετε τα κρασιά ώστε να έχετε την εμπειρία να διακρίνετε ευκολότερα και σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια ποιο είναι «καλό κρασί» και ποιο όχι!

Συντηρείστε τα κρασιά σας σωστά!
Το κρασί είναι “ζωντανός οργανισμός” και η εξέλιξη και η ζωή του συνεχίζονται και μετά την εμφιάλωση. Φροντίστε επομένως

Η Θερμοκρασία φύλαξης να είναι στους 12-14°C, σταθερά και χωρίς διακυμάνσεις. Αποφύγετε τα σημεία κοντά σε καλοριφέρ, τζάκι, ψυγείο, πλυντήριο, ηλιόλουστο παράθυρο. Όταν η φιάλη ανοιχθεί φυλάσσεται στο ψυγείο και καταναλώνεται όσο το δυνατό γρηγορότερα (εντός λίγων ημερών).
Η φιάλη να έχει πλάγια θέση, ώστε να διατηρείται η υγρασία του φελλού σε υψηλά επίπεδα και να μην ξηραίνεται επιτρέποντας την είσοδο του οξυγόνου και την οξείδωση του κρασιού.
Αποφύγετε τις αναταράξεις

Αποφύγετε το δυνατό φωτισμό και φυλάξτε το σε σκοτεινό σημείο.

Το κρασί, φίλοι μου, μυστικά δεν έχει. Διαπιστώστε το… στα κρασιά του Οινοποιείου ΝΑΚΟΣ!

ΝΑΚΟΣ ΚΡΑΣΙΑ a

To Top