Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Λάζαρος Μαλούτας: Πρέπει να πανηγυρίζουμε; Ας δούμε όμως και τους αριθμούς

 

Η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ για την αναμόρφωση των ποσοστών συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπληρωμή της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων της ΔΙΑΔΥΜΑ είναι χωρίς αμφιβολία θετική για την αρχική περίοδο λειτουργίας του εργου. Όμως :

  • Όπως φαίνεται και από τον συνημμένο πίνακα η συνολική συμμετοχή του Δημοσίου παραμένει η ίδια σε βάθος 25ετίας. Τόσο σαν ποσοστό (38%), όσο και σαν συνολικό ποσό (123.392.064 €). Ούτε ένα ευρώ παραπάνω.
  • Η αναστολή της επιβολής του τέλους ταφής που αποφασίστηκε από την Κυβέρνηση για το 2017, ενώ ήταν γνωστή η λειτουργία της μονάδας της ΔΙΑΔΥΜΑ εντός του έτους, είναι σαφώς άδικη για τους Δυτικομακεδόνες και παραμένει διεκδίκηση της περιοχής.
  • Η αναμόρφωση της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στην αποπλήρωση της μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζει την επιβολή του τέλους ταφής, αφού αυτή παραμένει η ίδια για το σύνολο ζωής του εργου.

Αυτό που έν τέλει συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι σαν γνήσιοι νεοέλληνες να μεταφέρουμε τα σημερινά βάρη στο μέλλον, στα παιδιά μας ….

Πρέπει άραγε να πανηγυρίζουμε γι’ αυτό ;

Για την ΕΝΟΤΗΤΑ

Λ. Μαλούτας

To Top