Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης:Ποια άραγε πραγματική ανάγκη, ικανοποιείται με την τοποθέτηση δεύτερου Υποδιοικητή στο Μαμάτσειο;

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ:

ΝΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ!

Η απελπιστική κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία του Νομού μας είναι δεδομένη, αγγίζοντας -σε κάποιες περιπτώσεις- ακόμη και τα όρια της κατάρρευσης, με αποκορύφωμα τις τοποθετήσεις στις Διοικήσεις τους, «διάσημων» παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και με «αξεπέραστα κομματικά κριτήρια». Παρά ταύτα όμως, ενώ πρώτο τους μέλημα όφειλε να είναι η αποκατάσταση των στοιχειωδών παροχών δημόσιας υγείας, εκείνοι προέκριναν τις διοικητικές παρεμβάσεις, μιας και οι κομματικές τοποθετήσεις, αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των «πιστών» κομματικών Διοικητών. Μήπως αισθάνονται υπεράνω Νόμων και δεν ισχύει γι’ αυτούς, ο Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας (;)

Ενδεικτικά, ιδού κάποια από τα κατορθώματά τους: Τοποθέτησαν εργαζόμενους σε θέσεις ευθύνης, με μόνο ουσιαστικά προσόν, την κομματική τους ταυτότητα. Έτσι, κάποι-ος -α εξ αυτών με περίσσεια χαλαρότητα, αναφέρει σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, «…γιατί ήμουνα βλέπεις ΠΑΣΟΚ (παλιότερα), τώρα που ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ λες …» (;).

O Διοικητής γνωρίζει (;) και αν ναι, συμφωνεί (;) με τις απόψεις που εξέφρασε, επίσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εργαζόμενη την οποία τοποθέτησε μετέπειτα και σε θέση ευθύνης, για την κάλυψη των εφημεριών στο «Μαμάτσειο», με εξωτερικούς γιατρούς. Γράφει αυτολεξεί: «… Το νοσοκομείο Κοζάνης βρίσκεται σε κατάσταση απελπιστική. Στην παθολογική κλινική έρχονται για εφημερίες εξωτερικοί γιατροί με μπλοκάκι, δεν γνωρίζουν τους ασθενείς, δεν παίρνουν πρωτοβουλίες, καλύπτουν εφημερίες για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και αλίμονο στους συμπολίτες μας που νοσηλεύονται …».

Συνεπώς, αβίαστα τίθενται στον κομματικό Διοικητή τα ακόλουθα ερωτήματα, σχετικά με την πελατειακή λογική στις τοποθετήσεις εργαζομένων σε υπηρεσιακές θέσεις ευθύνης:

  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, τυπικά προσόντα όπως μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, πιστοποιημένη γνώση Ξένης Γλώσσας, πιστοποιημένες γνώσεις Πληροφορικής, σεμινάρια και επιστημονικό έργο, ασχέτως που τα απαιτεί η σχετική νομοθεσία, αγνοούνται επιδεικτικά και δεν υπολογίζονται καθόλου (;)
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, τυχόν επιπλήξεις και πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα, απαλλαγές από την Υπηρεσία, αγνοούνται επιδεικτικά και δεν υπολογίζονται καθόλου (;)
  • ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ, είναι αρκετή και αποδεκτή η δήλωση των υποψηφίων ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι περιττή η εξέταση των βιογραφικών τους σημειωμάτων, των υπηρεσιακών τους επιδόσεων και αποδόσεων (;)

Για τη ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, είναι πλέον σαφές, ότι στις προτεραιότητες του εν λόγω Διοικητή δεν εντάσσεται η προσπάθεια παροχής αξιόπιστης και ποιοτικής δημόσιας υγείας στην περιοχή, η οποία -όπως φαίνεται- μπορεί να περιμένει, αλλά η «ικανοποίηση» με θρησκευτική ευλάβεια, της «κομματικής πελατείας». Προς επίρρωση της άποψης αυτής, αναφέρεται η τοποθέτηση, άκουσον – άκουσον, δεύτερου Υποδιοικητή (!!!) στο Νοσοκομείο της Κοζάνης, λες και η εν λόγω απουσία ήταν η αιτία που μπήκε το λειτουργικό «λουκέτο» στα Νοσοκομεία του Νομού, αφήνοντας καθημερινά στην τύχη, την υγεία των πολιτών!

Τελικά, ποια άραγε πραγματική ανάγκη, ικανοποιείται με την τοποθέτηση δεύτερου Υποδιοικητή; Η αδυναμία διοίκησης, η τοποθέτηση ενός ακόμη «κομματικού φίλου», ή μια περαιτέρω «θηλιά ελέγχου» των γιατρών και των εργαζομένων του Νοσοκομείου, οι οποίοι σε πείσμα των καιρών, συνεχίζουν με αυταπάρνηση το λειτούργημά τους και την προσφορά τους στον πάσχοντα και τελικά στο κοινωνικό σύνολο;

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι λοιπόν παρούσα. Με απούσα όμως την «αριστερή ελπίδα που θα ερχόταν», αλλά «με τη σελίδα που γύρισε και στην οποία συνεχίζουν να γράφουν ψέματα και αποτυπώνουν τον πλέον σκληρό κομματισμό», προσβάλλοντας και αγνοώντας ακόμη και τη δημόσια υγεία!

Ο Πρόεδρος

Παντελής Καρακασίδης

To Top