ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ:
150 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
350 γρ. σοκολάτα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ:
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε ελαφρά σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Βράζουμε το χυμό λεμονιού και τον αδειάζουμε μέσα στη σχεδόν λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 40οC προσθέτουμε το βούτυρο. Συνεχίζουμε την ομογενοποίηση με το μπλέντερ χειρός. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο τσέρκι 15Χ15 εκατοστών και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Όταν το μείγμα σταθεροποιηθεί το κόβουμε σε ράβδους.
Πηγή: www.glykes-alchimies.gr