Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Γ. Ντζιμάνης, για την πληρωμή Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης

Από τη Δευτέρα 7/12/2015, έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ), όπως αυτά αναρτήθηκαν στη σελίδα του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.

Στα ποσά αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται η επιπλέον ενίσχυση από την εφαρμογή του μέτρου του «πρασινίσματος», (30%), το οποίο ούτως ή άλλως δε συνυπολογίζεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης. Το υπόλοιπο 10% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, δηλαδή συνολικά το 85 % του ποσού που ελάμβαναν το 2014.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονιστεί ότι οι μειώσεις στα ποσά των Ενισχύσεων που λάμβαναν οι παραγωγοί, περίπου 15%, οφείλεται στην εφαρμογή της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τα μέτρα των «συνδεδεμένων ενισχύσεων» και των «νέων παραγωγών», όπως συναποφασίστηκε στις 28/8/2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Ωστόσο μια μεγάλη κατηγορία αγροτών, που λάμβανε επιδοτήσεις χαμηλότερες του μέσου όρου της περιφέρειάς τους (δενδρώδεις, αρόσιμες ή βοσκοτόπους), θα δει αύξηση του ποσού της ενίσχυσης.

Οι φετινές πληρωμές των Ενισχύσεων έγιναν με την αυστηρή τήρηση όλων των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων, ώστε να διαφυλαχτεί η χώρα από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.

To Top