Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτισμός

Στην Κοζάνη ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας

Προχωρά η συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ.

Ο κ. Ζουμπουλάκης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο , στην οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασία των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκης Κοζάνης και η Εθνική Βιβλιοθήκη υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, που αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτικής, σχετικά με την καταγραφή και ανάδειξη των θησαυρών, που διαφυλάσσουν οι δύο αυτοί σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς.

Πρόσφατα, η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.

Ο κ. Ζουμπουλάκης τη Δευτέρα επισκέφθηκε το 3ο Λύκειο Κοζάνης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Β΄και Γ΄Λυκείου για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στο νέο κτήριο που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

To Top