Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού

Στα 75 του χρόνια έφυγε από τη ζωή -το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουλίου- o Μίνως Κυριακού και βύθισε στο πένθος την οικογένεια του ΑΝΤ1. Τα τελευταία χρόνια, ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών
Ο Μίνως Κυριακού υπέστη αιφνιδίως στις 4 μ.μ. της Κυριακής καρδιο-αναπνευστική ανακοπή και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τον προσωπικό του ιατρό, οι οποίες συνεχίστηκαν και κατά τη μεταφορά του, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
«Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, χωρίς κανένα ζωτικό σημείο, στις 5:30μ.μ. Παρά τη συνέχιση των προσπαθειών από την εξειδικευμένη ομάδα ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψή του».

Ο Μίνωας Κυριακού υπήρξε εμβληματική μορφή του δημόσιου βίου, με ενεργή παρουσία στον χώρο των ΜΜΕ, τόσο με τον Όμιλο ΑΝΤ1, όσο και με τις εκδόσεις της “Δάφνη Επικοινωνίες”. Παράλληλα, είχε εμπλακεί και με τον ελληνικό αθλητισμό, διατελώντας μεταξύ άλλων πρόεδρος του Πανελληνίου και πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο εφοπλιστής και ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 είχε γεννηθεί το Μάιο του 1942.

Ο Μίνωας Κυριακού σπούδασε στη Γαλλία και την Ελβετία. Ένας από τους προπάππους του ήταν ο Υδραίος αγωνιστής του ’21 και πολιτικός Δημήτριος Βούλγαρης, που είχε διατελέσει 8 φορές πρωθυπουργός της χώρας. Πρόγονος του ήταν και ο Αλέξανδρος Κορυζής, ο Πρωθυπουργός του δεύτερου «Όχι» κατά την περίοδο 1940-1941, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγες ημέρες πριν από την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα.
Ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της ναυτιλίας από μικρή ηλικία (17 ετών) και σε ηλικία 23 ετών (1965) ίδρυσε την Athenian Tankers.
Το 1976, ίδρυσε δύο εταιρείες εμπορίου πετρελαιοειδών, την Bacoil International και την Athenian Oil Trading Inc.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ο Μίνωας Κυριακού δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των μέσων ενημέρωση με την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού ANT1 FM 97.2 (σήμερα Easy 97.2) στην Αθήνα.
Το 1989, ένα έτος μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού, εγκαινιάστηκε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο οποίος ιδρύθηκε το 1999, σήμερα δραστηριοποιείται τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

To Top