Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το φινάλε της Ζωής: Eίπε την τελευταία της φράση σαν ΠτΒ

Την τελευταία της φράση ως πρόεδρος της Βουλής είπε από την έδρα της Ολομέλειας η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η απερχόμενη ΠτΒ έκανε λόγο για «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος» κηρύσσοντας τη ματαίωση λόγω έλλειψης απαρτίας της συνεδρίασης για το δημόσιο χρέος.

Κατα την τελευταία της ομιλία σαν Πρόεδρος της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι θέλει ως τελευταία της φράση, να καταγραφεί ότι αντιλαμβάνεται και βιώνει ως «ακραία εκδήλωση βίας κατά του Συντάγματος αυτή την εκβιαστική επίθεση στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τη βίαιη κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, τη βίαιη επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη βίαιη κατάργηση κεκτημένων ελευθεριών για τις οποίες άνθρωποι έδωσαν και την ζωή τους».

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι η κληρονομιά που θα παραδώσουμε και καλούμαστε να παλέψουμε ώστε κανείς να μην κλαδέψει αυτά που άλλοι μας κληροδότησαν κι αυτά για τα οποία πολλοί έδωσαν ιστορικούς αγώνες, αντιστάθηκαν, τίμησαν τη Δημοκρατία, την Αντίσταση και την Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την «πεποίθηση», κι όχι «απλώς την υπόνοια», ότι η εσπευσμένη προσφυγή στις κάλπες έγινε και για να μην ολοκληρώσουν το έργο τους οι επιτροπές για το δημόσιο χρέος, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για τη Ζήμενς, η εξεταστική για το μνημόνιο αλλά και για να μην δημιουργεί η Επιτροπή για την επεξεργασία των δικογραφιών κατά κυβερνητικών στελεχών.

To Top