Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

50 αποχρώσεις του γκρι – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Το γκρι έχει γίνει πολύ δημοφιλές χρώμα για τοίχους και έπιπλα τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Συνδυάζεται με γήινα, με μπλε, με φλοράλ, με ότι βάλει ο νους, στην κατάλληλη απόχρωση. Δημιουργεί μια ήρεμη αίσθηση, καθώς το ίδιο ανήκει στην κατηγορία των γήινων χρωμάτων, αλλά προσφέρει και μοντέρνα αίσθηση σε όποιο χώρο και αν επιλέξετε να το χρησιμοποιήσετε.
   photo 1

   Στους κύκλους των διακοσμητών το γκρι είναι το νέο λευκό εδώ και καιρό. Είναι ένα πιο κομψό γήινο, το οποίο δίνει βάθος και στο χώρο και στα υπόλοιπα χρώματα που το πλαισιώνουν. Κάνει επίσης τους υπόλοιπους έντονους τόνους χρωμάτων να αναδεικνύονται, χωρίς να «φωνάζουν».
   photo 2

   Διαλέξτε το σωστό γκρι. Η κάθε απόχρωση μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα, εάν είναι ζεστή ή ψυχρή, και να έχει τεράστια διαφορά στην αίσθηση που προκαλεί ένα δωμάτιο.
   Στους τοίχους σας διαλέξτε ματ απόχρωση και όχι semigloss ή πολύ γυαλιστερή, αλλιώς όποιο όμορφο τόνο και να επιλέξετε θα δείχνει βιομηχανικός μεταλλικός, εκτός αν αυτό θέλετε να πετύχετε. Και ενώ το απόλυτο λευκό δείχνει ατέλειες, το γκρι καλύπτει.
   photo 3

   Σκούρο και ανοιχτό, ταιριάζει τέλεια με φυσικά υλικά, ξύλο, μέταλλο, γυαλί. Βάλτε ξύλο για ζεστή αίσθηση, λίγο χρυσό για πολυτέλεια. Πινελιές έντονου χρώματος, κόκκινο κίτρινο, που θα δώσουν ποπ διάθεση. Λευκό για ηρεμία και μαύρο για μυστήριο. Με ένα κλασσικό χαλί θα συνδυαστεί τέλεια το παλιό και το μοντέρνο και θα τονιστούν τα κλασσικά κομμάτια στο χώρο σας.
   photo 4

   Τίποτα δεν αναδυκνύει περισσότερο ένα χώρο από το φως. Δώστε ένταση και ατμόσφαιρα με πηγές φωτός λοιπόν. Φωτιστικά δαπέδου, πορτατίφ, σποτάκια, ταινίες led. Το γκρι είναι ήδη το χρώμα της σκιάς. Φωτίστε αντικείμενα, γωνιές, υφές, έτσι ο χώρος θα αποκτήσει βάθος.
   photo 5

   Είτε λοιπόν ψάχνετε για γήινη παλέτα, είτε για κάτι πολυ μοντέρνο, το γκρι σας το πρόσφερει. Θα εκπλαγείτε, τολμήστε το λοιπόν, με απαλές ή έντονες αποχρώσεις!
   Καλή μας εβδομάδα!

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια

   koutsosimougeorgia@hotmail.com
   Fb page: Georgia Koutsosimou interior design decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top