Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Αίσθηση Ελληνικού Καλοκαιριού – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Σε μια περίοδο πολιτικών αναταράξεων και οικονομικής αστάθειας, ψάχνουμε λύσεις εύκολες, γρήγορες και πρακτικές. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι ευλογία, οι μέρες έχουν μεγαλώσει, το φως διαρκεί πολλές ώρες. Ας το εκμεταλλευτούμε λοιπόν για ν αλλάξουμε τη διάθεση μας προς το καλύτερο.
   Κουτσοσίμου - Design (1)
   Θέλουμε να ζούμε το καλοκαίρι σε χαλαρούς ρυθμούς. Εμπνευστείτε από καλοκαιρινά θέρετρα και αλλάξτε οικονομικά το χώρο σας. Φυσικά υλικά όπως πέτρα, ξύλο σε αντίθεση με έντονα χρώματα, λευκά και οργανική αρχιτεκτονική.
   Κουτσοσίμου - Design (2)
   Βγάλτε από το χώρο σας περιττά μικρά διακοσμητικά για να ελαφρύνει η διακόσμηση. Αυτά δίνουν τη θέση τους σε φυτά και συνθέσεις λουλουδιών. Ένα μεγάλο κοχύλι μπορεί να φιλοξενήσει μια σύνθεση με πράσινο. Τα μικρά λουλούδια και γλαστράκια είναι πιο εύκολα στη συντήρηση και αντέχουν περισσότερο σε κλειστούς χώρους.
   Ξεκρεμάστε τις βαριές κουρτίνες και αντικαταστήστε τις με λευκές, ημιδιάφανες, τούλι ή καραβόπανο.
   Κουτσοσίμου - Design (3)
   Αν σκεφτείτε το χώρο σας σαν καλοκαιρινό προορισμό θα τον δείτε με τελείως διαφορετικό μάτι. Τα σκούρα σκεπάσματα δίνουν τη θέση τους σε φλοράλ, παλ και λευκά. Αποδεσμευτείτε από τα σκούρα, βαριά και με πολλά σχέδια.
   Αισθητική των 60’s θα δώσει χρώμα και ζωντάνια. Επιλέξτε χρώματα και έπιπλα εκείνης της δεκαετίας σε συνδυασμό με μοντέρνα για ένα εκλεκτικό, καθαρό ντεκόρ με ζεστή ατμόσφαιρα.
   Στην κουζίνα αλλάξτε τελείως την όψη της τραπεζαρίας επιλέγοντας απλά έντονα χρώματα σε υφάσματα, σουπλά και σερβίτσια. Αναδείξτε φλοράλ και τροπικά μοτίβα. Το να μεταφέρετε το χώρο φαγητού στο μπαλκόνι ή τον κήπο σας θα σας προσφέρει την χαλαρή διάθεση που χρειάζεστε. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις μεγάλες μέρες του καλοκαιριού.
   Κουτσοσίμου - Design (4)
   Οι σκούροι τοίχοι ανανεώνονται με πολύχρωμους πίνακες εύκολα και οικονομικά. Βρείτε φθηνά μικρά έργα τέχνης online ή σε τοπικά καταστήματα.
   Μια παλιά ξύλινη καρέκλα ή ένα βοηθητικό τραπεζάκι βάψτε το με σπρέι λάκα γυαλιστερή σε λευκό ή παλ χρώματα και θα αλλάξει μορφή τελείως.
   Ζήστε την αίσθηση του ελληνικού καλοκαιριού με μικρές, απλές κινήσεις που θα προσφέρουν ανεπιτήδευτη αισθητική. Όπως έχουμε ξαναπεί το σπίτι μας είναι το καταφύγιο μας. Ας είναι τέλειο.
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   To Top