Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Ασπρόμαυρη έμπνευση, της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με έναν κλασσικό συνδυασμό. Άσπρο και μαύρο. Άσπρο κλασσικό, καθαρό, κλασάτο. Και μαύρο, δυναμικό, έντονο, με χαρακτήρα. Αυτά τα δύο μαζί δημιουργούν αξεπέραστη ποιότητα.
   Ασπρόμαυρη έμπνευση (1)
   Εξερευνήστε την ομορφιά ενός μονοχρωματικού σκηνικού με μικρές πινελιές από άλλα υλικά ή χρώματα. Εξάλλου δεν πρέπει να θεωρούμε τις λεπτομέρειες κάτι απλό και εύκολο. «Χωρίς αυτές δεν θα υπήρχε design», έλεγε ο Charles Eames, μοντερνιστής δημιουργός.
   Ασπρόμαυρη έμπνευση
   Παίξτε με ασπρόμαυρη ρίγα. Είναι pattern που δεν έφυγε ποτέ από τη μόδα και τις τάσεις της διακόσμησης. Άλλοτε επανέρχεται πιο δυναμικά, άλλοτε πιο ήσυχα να τονίζει τις λεπτομέρειες. Τολμήστε το σε μεγάλη επιφάνεια ή στα μαξιλάρια του καναπέ σας ή σε μια πολυθρόνα.
   Το ασπρόμαυρο είναι συνδυασμός που ταιριάζει τέλεια με τις πιο πολλές αποχρώσεις του γκρι. Το γκρι είναι γήινο και θα «ηρεμήσει» το έντονη σκηνικό της αντίθεσης αυτής. Σε συνδυασμό με floral, γκρι, μια πινελιά κίτρινου ή κόκκινου θα δώσετε ποπ νότα στο χώρο αλλά και λίγο χρώμα, σε έργα τέχνης, υφάσματα ή μικρά διακοσμητικά.
   Ασπρόμαυρη έμπνευση (2)
   Για πιο δραματικό αποτέλεσμα προσθέστε πιο πολύ μαύρο. Βάψτε τα κουφώματα μαύρα ή επιλέξτε τα πλακάκια της κουζίνας σας μαύρα. Καθορίζει τα ανοίγματα και μικρότερες περιοχές. Υπογραμμίζει τις πηγές φωτός, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
   Για πιο ζεστό αποτέλεσμα συνδυάστε με φυσικά υλικά όπως ξύλο, γήινες αποχρώσεις σε υφάσματα, ένα χαλί σε απόχρωση της άμμου, πράσινα φυτά, δέρμα και το χρώμα της σοκολάτας.
   Ασπρόμαυρη έμπνευση (3)
   Για ντελικάτη αίσθηση τα υφάσματα στις λεπτομέρειες διαλέξτε τα σε λινό, σουέτ ή και sheepskin.
   Στην κρεβατοκάμαρα φτιάξτε μια αίσθηση ξενοδοχείου επιλέγοντας λευκό κρεβάτι με μαύρα κομοδίνα. Χρυσά πορτατίφ και μια custom made ταπετσαρία θα δώσουν υπέροχο στυλ.
   Είναι συνδυασμός κλασσικός που με μικρές πινελιές διακοσμεί και θηλυκούς χώρους, ένα εργένικο σπίτι ή και μια οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ανεξαρτήτως budget αν είναι το βασικό στοιχείο του χώρου σας δε χρειάζονται παρά τα απολύτως απαραίτητα. Περισσότερο λευκό, ή περισσότερο μαύρο για πιο δραματική αίσθηση.
   Ασπρόμαυρη έμπνευση (4)
   Διακοσμήστε με αγάπη και βάλτε το χαρακτήρα σας. Όλα εκείνα τα μικρά που κάνουν το χώρο διαφορετικό και το κάθε αντικείμενο ιδιαίτερο (συν)διαμορφώνουν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα.
   Άλλωστε τι περισσότερο είναι ένας χώρος από ένα αρμονικό σύνολο μικρών ️ πραγμάτων;
   Η σημασία στη λεπτομέρεια δεν είναι άλλο ένα κλισέ αλλά η βάση της αισθητικής.
   Καλή μας εβδομάδα!
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   To Top