Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Βάλτε χρώμα!! της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από έντονη αποβιομηχάνιση, καμιά φορά και απογοήτευση ή μαρασμό, εσείς βάλτε χρώμα. Σχεδιάστε με κέφι και ζωντάνια το χώρο σας, να σας εμπνέει να θέλετε να τον ζείτε.  Αφήστε το φως από γυάλινους τοίχους να περάσει και να δώσει ζωή στο σπίτι σας. Βγάλτε για το καλοκαίρι τα βαριά ρεντό από τις κουρτίνες και επιλέξτε πιο ανάλαφρους συνδυασμούς. Η αλλαγή υφασμάτων και μόνο δίνει άλλον αέρα και πολύ οικονομικά έχουμε μια μικρή ανανέωση.

   colorful-interior-design

   Σπάστε τα στερεότυπα με τους συνδυασμούς δύο ή τριών χρωμάτων.
   Αναμείξτε τη φαντασία με τη λειτουργικότητα και το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

   Το κίτρινο είναι αισιόδοξο! Κατάλληλο και για μικρούς αλλά και για μεγάλους χώρους. Συνδυάστε το με φυσικά υλικά και απαλούς τόνους για ένα πολύ φωτεινό αποτέλεσμα.

   Το πράσινο ήταν το χρώμα της Pantone για το 2013. Εύκολο να το συνδυάσεις, είτε σε πιο σκούρες αποχρώσεις είτε στα χρώματα του γλυκού πράσινου της χλόης και του kiwi. Ταιριάζει και με λευκά και τα χρώματα της άμμου, αλλά και με μαύρα, καφέ. Σε αντίθεση μπαίνει και με τόνους του πορτοκαλί και του κόκκινου για πιο έντονο αποτέλεσμα.

   colorful-house-portland-13

   Το κόκκινο έντονο και τολμηρό. Σε συνδυασμό με το μπλε και τόνους του λευκού και της άμμου δίνει ένα navy πολύ chic αποτέλεσμα.
   Για μεγαλοπρέπεια επιλέξτε σκούρο μπλε με χρυσά διακοσμητικά ή και animal prints και φλοράλ για αίσθηση της φύσης στο χώρο.

   Φούξια, πορτοκαλί και lime για παιχνιδιάρικη διάθεση.

   Δεν είναι ανάγκη να έχουμε μεγάλες επιφάνειες χρώματος. Μπορεί τα αξεσουάρ και τα μικρά διακοσμητικά και ριχτάρια ή μαξιλάρια να δώσουν την ένταση που επιθυμούμε.

   Βάλτε χρώμα στο χώρο και στη ζωή σας. Η διάθεση μας έχει όλη την παλέτα των χρωμάτων, γιατί όχι και το σπίτι μας;

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top