Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Νέα στήλη στο ditiki.gr! Καλή ανάγνωση!

   Σήμερα, στο ditiki.gr, εγκαινιάζουμε μία νέα στήλη!

   Εκμεταλλευόμενοι τον ερχομό της άνοιξης αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από τα καταθλιπτικά νέα και δρώμενα που μας περιτριγυρίζουν διαρκώς! Η νέα αυτή στήλη είναι αφιερωμένη στην αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και το design. Στόχος μας είναι να υπενθυμίσουμε πόσο όμορφα και γαλήνια μπορούμε να αισθανθούμε στους οικείους χώρους μας αλλά και πώς, με μικρά κι απλά μυστικά, μπορούμε να τροποποιήσουμε αυτά που μας δυσαρεστούν στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Συνοδοιπόρος σε αυτό η Γεωργία Κουτσοσίμου, ειδήμων σε θέματα αρχιτεκτονικής – διακόσμησης αλλά και designing.

   Καλή ανάγνωση,

   Αίγλη Καρανάνου

   Η διακόσμηση είναι μια διαρκής άσκηση απλότητας και ένα παιχνίδι έξυπνων συνδυασμών.

   Μέσα από αυτή τη στήλη θα σας δώσω tips, ιδέες, και το πιο σημαντικό είναι να βρει κανείς και να δημιουργήσει το χώρο που θα νιώθει σπιτικό του, ή ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας.

   Μια κατοικία με παλαιότερης αρχιτεκτονικής ή σχεδιασμού χαρακτηριστικά μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα χώρο με πολύ μοντέρνα ατμόσφαιρα. Πολλά σπίτια στην Ελλάδα χτισμένα στην έκρηξη ανοικοδόμησης των δεκαετιών του 80’ και του 90’ έχουν εσωτερικές καμάρες, μεγάλα χωλ, γύψινες λεπτομέρειες και έπιπλα εκείνης της αισθητικής. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να κρύψετε αυτά τα χαρακτηριστικά προσπαθώντας να δώσετε μια μοντέρνα αισθητική, αναδείξτε τα!

   Design (1)

   Τονίστε τις λεπτομέρειες με χρώματα ή φωτισμό. Γεμίστε το παλιό τζάκι, αν δεν χρησιμοποιείται πια, με κεριά και βάψτε το σε ένα έντονο χρώμα. Τα λευκά γύψινα πάνω σε ένα πιο σκούρο φόντο, συνδυασμένα με ένα μοντέρνο φωτιστικό. Μια παλιά ξύλινη καρέκλα ή ένας καναπές αποκτούν ποπ αισθητική με μια απλή αλλαγή ταπετσαρίας, εύκολα και οικονομικά.

   Τολμήστε να βάψετε σκούρα τα παλιά σας κουφώματα και αλλάξτε μόνο τα πόμολα, συνδυασμένα με μια ταπετσαρία γεωμετρικών σχεδίων και ένα φωτιστικό έντονου ή ακόμη και φλούο χρώματος και μια μίξη παλιών και καινούργιων επίπλων.

   Αν πάλι αγαπάτε τους γήινους τόνους, προτιμήστε απλές γραμμές στα έπιπλα και δώστε ζωντάνια στο χώρο ντύνοντας με χρώμα πιο μικρά αντικείμενα, όπως διακοσμητικά και μαξιλαράκια στα καθίσματα.

   Design (2)

   Σε επόμενα άρθρα θα αναφερθώ αρκετά σε επανάχρηση χώρων, επίπλων και αντικειμένων. Συμβαδίζοντας με τις τάσεις της εποχής, αλλά και τις οικονομικοπολιτικές αλλαγές, οι περισσότεροι ψάχνουμε low budget λύσεις αλλά φυσικά καλαίσθητες.

   Δίνοντας πινελιές του δικού σας στυλ μεταμορφώνετε έναν χώρο που θα χαίρεστε να τον ζείτε.

   Το σπίτι μας είναι το καταφύγιο, το ησυχαστήριο, ο δικός μας προσωπικός μοναδικός χώρος. Ας τον κάνουμε λοιπόν όσο πιο όμορφο μπορούμε!

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   Αρχιτέκτων Εσωτερικών χώρων και Διακοσμήτρια

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top