Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Εκδηλώσεις Μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού.

Ο Δήμος Κοζάνης, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πρόνοιας & Μέριμνας σας προσκαλούν στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017, στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ.

11:30 π.μ. Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες υπό το συντονισμό του κ. Απόστολου Παπαδημητρίου.

«Ο λόγος και τα πράγματα της Εκκλησίας κατά το μακαριστό Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Διονύσιο», Δέσπω Αθ. Λιάλιου, π. Αντιπρύτανις Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

«Το κηρυκτικό έργο του Σερβίων και Κοζάνης Διονυσίου», Σταύρος Ζουμπουλάκης Συγγραφέας – Πρόεδρος Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας

Ο Διονύσιος Ψαριανός και ο Θ. Βαλτινός ως «Νέοι» και «Γέροντες» ομού», Βασίλης Π. Καραγιάννης, συγγραφέας – εκδότης “Παρέμβασης”

«Αναδιφήσεις στη συλλογή χειρογράφων εκκλησιαστικής μουσικής του Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανού», Δημήτριος Σκρέκας, Δρ. Βυζαντινής φιλολογίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης

«Ζώντας με τον “παππού” Διονύσιο», Παναγιώτης Δημόπουλος, Μουσικός – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος ΚΔΒΚ.

Παρουσίαση Εκκλησιαστικών ύμνων που συνέθεσε ο Μακαριστός Διονύσιος Ψαριανός, από τη Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι«, με Χοράρχη τον πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Κοζάνης, κ. Αναστάσιο Καγκαρά.

8: 30 μ.μ Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού

Ψαλτική Εκδήλωση“ … Μετάρσια, πτερωτά ” : Άγγελοι

Ψάλλει ο Χορός Ψαλτών “ Οι Μαΐστορες της ψαλτικής τέχνης” , με Χοράρχη τον καθηγητή Αχιλλέα Χαλδαιάκη.

ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ

Οι Μαστορες της Ψαλτικής Τέχνης: χορός ψαλτών που ιδρύθηκε το έτος 1983, είναι πλέον ένα πολύ γνωστό διεθνώς καλλιτεχνικό σχήμα, που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει περισσότερες από 400 παραστάσεις ανά τον κόσμο, ενώ ως τώρα έχουν ηχογραφήσει πάνω από 25 ψηφιακούς δίσκους.

Η χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κοζάνης «Οι Τρεις Ιεράρχαι» ιδρύθηκε το 1998 και αριθμεί 28 μέλη. Στη διάρκεια της πολυετούς παρουσία της έχει λάβει μέρος σε πλήθος εκδηλώσεων βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΣΤΕΓΗ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

To Top