Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Η Αίγλη του Λευκού – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Το λευκό σαν κυρίαρχο χρώμα κάνει το χώρο μας να δείχνει καθαρός, απλός σε συνδυασμό ακόμη και με άλλα πιο χρωματιστά αντικείμενα, με κομψότητα.
   Ακόμη και αν υπάρχουν κλασσικά έπιπλα, ο χώρος μπορεί να υπακούει στους βασικούς κανόνες του μινιμαλισμού. Με γραμμές που ακολουθούν νοητούς άξονες. Η πλειονότητα των επίπλων σας να είναι σε πιο λιτές φόρμες. Ο χώρος γίνεται αισθαντικός χωρίς να γίνεται βαρύς.

   photo (1)
   Παντρέψτε διαφορετικής αισθητικής αντικείμενα και αναμείξτε τις εποχές με ισορροπία στις συνθέσεις.
   Αν είναι δυνατό προτιμήστε τα φυσικά υλικά, όπως ξύλο. Διαλέξτε το μαύρο σε μικρότερες δόσεις χρώματος, αυτή η αντίθεση παραμένει διαχρονική. Αν θέλετε ο χώρος να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο λευκός, οι άκρες των βιβλίων που φαίνονται στη βιβλιοθήκη σας είναι αρκετές για να δώσουν χρώμα.
   Το κυρίαρχο λευκό λειτουργεί ιδανικά ως καμβάς για να αναδειχθούν τα υπόλοιπα στοιχεία. Ένα περίτεχνο φωτιστικό, μια σκαλιστή πολυθρόνα, μια ιδιαίτερη τραπεζαρία, ένα χαλί, ένα έργο τέχνης. Αν έχετε ξύλινη οροφή με εμφανή τα δοκάρια, βάψτε τη λευκή για να δώσετε οπτικά ύψος και πιο ανάλαφρο ύφος.

   photo
   Απλότητα, αφαίρεση, λειτουργικότητα και αισθητική ανοιχτού χώρου αποπνέουν κομψότητα.
   Ο καθένας διαμορφώνει το χώρο του σύμφωνα με τις ανάγκες, το γούστο του, αλλά και τις επιταγές της αρχιτεκτονικής. Πως θα διαλέξετε τι σας ταιριάζει; Οι αισθήσεις είναι αδιαμφισβήτητο κριτήριο. Ακολουθήστε λοιπόν αυτό που ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας!
   Γεωργία Κουτσοσίμου
   koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top