Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Κοκκινιστό Κοτόπουλο»

Υλικά

*4 στήθη ή φιλέτα κοτόπουλο
*1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας
*1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
*1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
*2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
*1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
*1 ποτήρι ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο
*αλάτι
*πιπέρι
*1 φύλλο δάφνης
*4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
*1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το στραγγίζουμε. Το βάζουμε να βράσει σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αφού βράσει το κοτόπουλο το κρατάμε στην άκρη μαζί με 1 ποτήρι από το ζωμό του. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Αφού μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα καρότα ψιλοκομμένα και τις πιπεριές και τις τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο το σοτάρουμε για λίγα λεπτά και έπειτα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας και το ζωμό που κρατήσαμε προηγουμένως. Κατόπιν, προσθέτουμε λίγο αλάτι, το φύλλο δάφνης και την πάπρικα. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Προς το τέλος, προσθέτουμε πιπέρι και αφαιρούμε το φύλλο δάφνης. Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδευμένο με πιλάφι ή μακαρόνια ή πουρέ πατάτας.

To Top