Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Με έμπνευση από την Αφρική – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   εικόνα εξώφυλλου

   Οι πιο ωραίες στιγμές του καλοκαιριού είναι γεμάτες φως, χρώματα και μυρωδιές. Μπορεί στο μυαλό των περισσοτέρων το καλοκαίρι να έχει την παλέτα του Αιγαίου, αλλά η μόδα και η διακόσμηση συχνά μας ταξιδεύουν τέτοια εποχή με χρώματα της Αφρικής. Πολύχρωμα μοτίβα, κίτρινο, πράσινο, τιρκουάζ, μπεζ, ζαχαρί, καφέ, σκούρο μπλέ, πορτοκαλί και μαύρο.

   1η
   Παίρνουμε στοιχεία της αφρικάνικης διακόσμησης και τα ενσωματώνουμε στο χώρο μας. Μπορεί να αγοράζουμε διακοσμητικά που μας αρέσουν πολύ χωρίς να ξέρουμε αρχικά που να τα βάλουμε, αλλά σε ένα όμορφα και εργονομικά σχεδιασμένο χώρο, στο τέλος βρίσκουν τη θέση τους.
   Είτε στο μαροκινό στυλ, είτε στο στυλ σαφάρι, θα έχετε μια ζεστή ατμόσφαιρα όπου θα κυριαρχούν τα πολύχρωμα υφάσματα, τα ξύλινα διακοσμητικά, τα φωτιστικά από μπαμπού και τα animal prints. Μάσκες και υφάσματα με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από το παραδοσιακό body painting της αφρικανικής ηπείρου. Μη ξεχάσετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου για να ενισχύσετε αυτήν την αίσθηση της φύσης και της άγριας ζωής. Αν θέλετε να ανανεωθείτε με μικρές δόσεις χρώματος και πινελιές, επιλέξτε στους τοίχους και τα μεγάλα, ογκώδη έπιπλα έναν απαλό, γήινο τόνο που θα λειτουργήσει σαν ουδέτερος καμβάς.

   2η
   Σε όλα τα στυλ διακόσμησης, αφαιρούμε και προσθέτουμε στοιχεία τα οποία αντανακλούν την ψυχή μας. Μην ξεχνάτε ότι το σπίτι μας το κάνουμε για να χαιρόμαστε να το ζούμε και όχι για να το κοιτάμε.
   Στο δύσκολο διάστημα των τελευταίων χρόνων, όλα γύρω μας αλλάζουν και δεν ξέρουμε που θα μας οδηγήσουν. Όταν τα δεδομένα ανατρέπονται πρέπει να αφήνουμε ελεύθερο τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας. Και αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο της διακόσμησης και της αρχιτεκτονικής. Οφείλει να αντικατοπτρίζει όχι μόνο την αισθητική μας, αλλά και να εκφράζει όλα αυτά που κρύβουμε μέσα μας.

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top