Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Συλλαλητήριο για τις εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, αναφορικά με τις προγραμματιζόμενες -στις 07.04.2017- εκδηλώσεις σε περιοχές του Ν. Κοζάνης, στις οποίες θα συμμετείχαν αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ., κρίνει ότι είναι χρήσιμη η ακόλουθη ενημέρωση:

Αφού συνεκτιμήθηκε ότι κατά την ίδια ημερομηνία και στις ίδιες περίπου ώρες, στην πόλη της Πτολεμαΐδας θα λάβει χώρα συλλαλητήριο για τις εξελίξεις που αφορούν τη ΔΕΗ, κατόπιν σχετικών εισηγήσεων και συζήτησης στα κεντρικά Όργανα Διοίκησης, αποφασίστηκε να αναβληθούν προσωρινά οι εν λόγω εκδηλώσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η ελεύθερη κίνηση μελών και φίλων του Κόμματος, στην εν λόγω ανοικτή διαδικασία. Έτσι, οι εκδηλώσεις αυτές και άλλες παρόμοιες, ήδη επανασχεδιάζονται, προκειμένου να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Παρά το γεγονός, ότι το συλλαλητήριο αυτό έρχεται απλά να επιβεβαιώσει τα σενάρια που εξυφαίνονται για τη ΔΕΗ και εκπορεύονται από τα αδιέξοδα στα οποία έχουν περιέλθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι «συνοδοιπόροι» της στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, γίνεται μόνο για την επικοινωνιακή διαχείριση των τοπικών κοινωνιών. Και για του λόγου του αληθές, ενώ η Σύνοδος του Eurogroup στη Μάλτα γίνεται το πρωί, εδώ η Περιφέρεια διαμαρτύρεται το βράδυ!!!

Δεν πείθουν πλέον, δεν μπορούν να καλύψουν την ανυπαρξία ξεκάθαρης θέσης -ακόμη και τώρα που οι ίδιοι κυβερνούν- για το τι θα πράξουν με τη ΔΕΗ. Συνεχίζουν με ψεύδη και με ευχολόγια να «ξορκίσουν» δήθεν το κακό, έτοιμοι όμως για τις επόμενες «κωλοτούμπες», μόνο και μόνο για να διατηρούν τις «καρέκλες» τους και να νέμονται την εξουσία.

Ωστόσο, η ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης, καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Πτολεμαΐδας, ενδεικτικά στη βάση των αιτημάτων:

  • Να καταγγελθεί το «ξεπούλημα» της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού από τις κυβερνητικές πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και των ντόπιων «συνοδοιπόρων» τους, που με τις παλινωδίες τους, την οδήγησαν στην ουσιαστική διάλυση και κατάρρευση, προς όφελος των ανταγωνιστών της.
  • Να διατηρηθεί η λιγνιτική δραστηριότητα και ηλεκτροπαραγωγή στο Ενεργειακό μας Κέντρο, ως μια παραγωγική διαδικασία που συνεισφέρει αποφασιστικά για την ασφάλεια του εθνικού συστήματος ενέργειας και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αλλά έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη, η πρωταθλήτρια περιοχή της ανεργίας.
  • Να δεσμευτούν οι αρμόδιες Αυτοδιοικητικές Αρχές, με βάση τις διαμορφούμενες συνθήκες, στην κατεύθυνση διασφάλισης των κάθε λογής υποχρεώσεων της Επιχείρησης και κατ’ επέκταση της Πολιτείας, έναντι της επιβαρυμένης περιοχής μας, από το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πολύχρονων εξορυκτικών δραστηριοτήτων και της λιγνιτικής καύσης.

Τέλος, επισημαίνεται για ακόμη φορά, ότι η Ν.Δ. έγκαιρα και υπεύθυνα, με σαφήνεια και ρεαλισμό, κατέθεσε θέσεις κυβερνητικού προγράμματος για την ενέργεια και για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ.

Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά το κυβερνητικό δίδυμο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συμφώνησε με την «Τρόικα» τον βίαιο περιορισμό του μεριδίου της Δ.Ε.Η. στο 50% της αγοράς, απαξιώνοντάς την, αφού δεν προκύπτει οικονομικό αντάλλαγμα, ως προϋπόθεση για την υλοποίηση ενός σχεδίου διάσωσης και εξασφάλισης της ανταγωνιστικότητάς της στο μέλλον.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό.

 

Για τη Ν.Δ. – ΝΟ.Δ.Ε. Κοζάνης

Ο Πρόεδρος

Παντελής Καρακασίδης

To Top