Υλικά:
♦1/3 φλυτζ. πλιγούρι
♦2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
♦3 λεμόνια χυμό τους
♦1 μικρό ματσάκι μέντα
♦8 φλυτζ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
♦4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
♦3 ντομάτες ψιλοκομμένες
♦αλάτι, πιπέρι
♦½ φλυτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
♦Σκεπάστε το πλιγούρι με ζεστό νεράκι για 15 λεπτά. Στραγγίξτε το νερό και ανακατέψτε με το λεμόνι, σκόρδο, αλάτι πιπέρι. Αφήστε να καθίσει 30 λεπτά.
♦Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό και την μέντα πολύ καλά καθώς και τις ντομάτες κρεμμυδάκια και ανακατέψτε με το μείγμα από πλιγούρι.
♦Προσθέστε λάδι αλάτι πιπεράκι της αρεσκείας σας.