Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Το καλοκαίρι είναι εδώ! της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Υποδεχόμαστε τον Ιούνιο και το φετινό καλοκαίρι με διάθεση απόδρασης από τους θορύβους, το γκρίζο της πόλης και το τρέξιμο της καθημερινότητας.
   Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ζει σε κλίμα διακοπών μέσα στο ίδιο σας το σπίτι. Ανανέωση με open space καλιφορνέζικη αισθητική, εκλεκτικισμός και μαξιμαλισμός επέστρεψαν.

   photo(1)
   Η αίσθηση του εξοχικού μέσα στην πόλη είναι αδιαμφισβήτητα ελκυστική. Ανοιχτές μπαλκονόπορτες, φυτά και χρώματα συνδέουν το μέσα με το έξω. Λευκό, γαλάζιο, τιρκουάζ και ανοιχτό πράσινο μας φέρνουν πιο κοντά στη φύση και τη θάλασσα.
   Επιλέξτε λευκά ή ανοιχτόχρωμα ξύλα για τα έπιπλα του κήπου ή του μπαλκονιού σας.
   Οι μαξιλάρες πάνω σε ένα deck δάπεδο κάνουν πιο οικείο το χώρο και μαζεύονται εύκολα σε περίπτωση βροχής.
   Όσο πιο πολύ πράσινο τόσο καλύτερα! Περιφρουρήστε το μπαλκόνι με γλάστρες και φυτά, Χρωματιστές, μονόχρωμες, ζαρντινιέρες, μικρές, μεγάλες, ότι εξυπηρετεί το χώρο σας.

   photo(9)
   Ακόμη και αν το μπαλκόνι είναι μικρό αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορεί να γίνει πολύχρωμο με γλαστράκια, φαναράκια και φυτά. Για να φέρετε ακόμη περισσότερο την αίσθηση της φύσης, ντύστε το δάπεδο με χλοοτάπητα. Καλοκαίρι έρχεται, το χρώμα εισβάλλει και επιβάλλεται.
   Ενδίδουμε στον μαξιμαλισμό συνδυάζοντας πολύχρωμα φυτά με φαναράκια με καλοκαιρινή διάθεση, αστερίες, κοχύλια και κεριά.

   photo(8)
   Για να συνδέσετε το μέσα με το έξω, βάλτε φυτά στο εσωτερικό αφού τα διαλέξετε ανάλογα με τις διαστάσεις και το φωτισμό, ριχτάρια και διακοσμητικά σε χαρούμενα χρώματα.
   Τα φυτά εκτός του ότι ομορφαίνουν το χώρο, βοηθούν και στον καθαρό αέρα. Φανταστείτε λοιπόν πράσινα μπαλκόνια σε ένα γκρί αστικό τοπίο.
   Δεν μας πτοούν οι βροχές και οι συννεφιές, αρκεί να τολμήσουμε να φέρουμε τις διακοπές νωρίτερα στο χώρο μας. Το μπαλκόνι είναι έτοιμο να γίνει ο αγαπημένος χώρος του σπιτιού!

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   Αρχιτέκτων Εσωτερικών χώρων και Διακοσμήτρια

   koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top