Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Το δεύτερο άρθρο της νέας μας στήλης για το design!!! Καλή ανάγνωση!

   Οτιδήποτε βάζει φωτιά στη φαντασία μας γίνεται η πρώτη ύλη για να δημιουργήσουμε γωνιές που αποπνέουν θετική ενέργεια και θυμίζουν κομμάτια της ζωής μας. Φωτογραφίες, βιβλία, μουσική, ταινίες, χρώματα, μοτίβα, πίνακες ζωγραφικής.

    

   Κολλάζ από τις δικές μας στιγμές, αποσπάσματα αγαπημένων στίχων τραγουδιών, νότες, σκηνές ή αφίσες ταινιών, σχεδίαση δια γραμμάτων (lettering), πίνακες ζωγραφικής, συνθέτουν ένα προσωπικό έργο τέχνης σε κάποιο σημείο του σπιτιού, ή και σε ολόκληρο τοίχο.

   1

    Ειδικά αν έχετε επιλέξει να διακοσμήσετε το χώρο σας με ίδιου τόνου έπιπλα και χρώματα τοίχου, συνδυάζοντας τα παραπάνω με υφάσματα ή φωτιστικά, είναι μια λύση για να δώσετε ζωντάνια στο χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε μεγάλα κομμάτια επίπλωσης, όπως καναπέδες ή να βάψετε εκ νέου το σπίτι ή το γραφείο σας.

    

   Μετά από μια ανακαίνιση επαναχρησιμοποιήστε τις πόρτες, τα παντζούρια, τα παλιά σας κουφώματα. Μια πόρτα θα μπορούσε να γίνει γραφείο ή τραπέζι με δύο μοντέρνα πόδια και ένα κομμάτι γυαλί ή πλέξιγκλας για λεία επιφάνεια από πάνω. Το παλιό παντζούρι χρησιμεύει για να κρεμάσετε φωτογραφίες και περιοδικά, ή ακόμη και για κρεμάστρα ρούχων στην είσοδο του σπιτιού, είτε τοποθετηθεί κάθετα είτε οριζόντια, βιδώνοντας πάνω γάντζους. Μια εσωτερική πόρτα με παραθυράκια ή τα πλαίσια κουφωμάτων γίνονται κάδρα για τις εικόνες σας. Συνδυάστε έναν παλιό σκαλιστό καθρέφτη με ένα μοντέρνο έπιπλο σε μίνιμαλ γραμμή. Βάψτε κορνίζες στο ίδιο χρώμα αλλά επιλέξτε κομμάτια διαφορετικού σχήματος, σχεδίου και υφής.

   2

    Όλα αυτά αναδεικνύονται ιδανικά με τον κατάλληλο φωτισμό. Σποτάκια στον τοίχο, κρυμμένες ταινίες led ή ένα φωτιστικό δαπέδου που ρίχνει τις δέσμες φωτός στα σημεία που θέλουμε να τονίσουμε.

    

   Παλιά αντικείμενα συνδυασμένα με μοντέρνα έπιπλα ιδιαίτερου ντιζάιν μεταμορφώνουν την καθημερινότητα μας σε ένα υπέροχο παιχνίδι γεμάτο τέχνη και φαντασία.

    

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   Αρχιτέκτων Εσωτερικών χώρων και Διακοσμήτρια

   koutsosimougeorgia@hotmail.com

   Γεωργία Κουτσοσίμου

    

   To Top