Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Φωτεινή Αγραφιώτη: Έχουμε την ικανότητα και το υπόβαθρο να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες

Σήμερα νιώθω πολύ περήφανη για την πόλη μου, την Κοζάνη. Παρακολούθησα με μεγάλη χαρά τις παρουσιάσεις ιδεών από ομάδες νέων συμπολιτών μας, που αποδεικνύουν πως έχουμε την ικανότητα και το υπόβαθρο να δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, τα οποία μάλιστα δεν υπολείπονται σε τίποτα των αντίστοιχων δράσεων στην Αμερική και την Ευρώπη. Από την καινοτόμο διανομή βασικών προϊόντων όπως είναι το γάλα, μέχρι τη ανακύκλωση υφασμάτων και τη ρομποτική, πολλές από τις ιδέες των ομάδων αποτελούν τέλειες επιχειρηματικές ευκαιρίες και βάση για ανάπτυξη. Επόμενη πρόκληση πρέπει να είναι η σύσταση εταιρειών που θα φέρουν στην αγορά αυτές τις ιδέες.
Ο δρόμος της επιχειρηματικότητας, ιδίως για νεοφυείς επιχειρήσεις, είναι μακρύς και γεμάτος εμπόδια. Οι περισσότερες startups αποτυγχάνουν και δεν υπάρχει τίποτα αξιοζήλευτο στη ζωή του ιδρυτή μιας εταιρείας. Παρ’ όλα αυτά η επιχειρηματικότητα είναι ο πιο δημιουργικός δρόμος που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, ένας δρόμος που σε διδάσκει πράγματα που καμία εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να προσφέρει. Μια νεοφυής επιχείρηση, με σκληρή εργασία, μπορεί να οδηγηθεί στην επιτυχία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας.
Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Κοζάνης, κ. Λευτέρη Ιωαννίδη με τον οποίο είμαι σε διαρκή επικοινωνία και για τον οποίο γνωρίζω πόσο μεγάλη και προσωπική επένδυση ήταν η πρωτοβουλία αυτή. Είναι σπάνιο να συναντάς ανθρώπους που βιώνουν τόσο βαθιά το αίσθημα της
υποχρέωσης προς την κοινωνία μας.

Φωτεινή Αγραφιώτη

To Top